събота, 10 ноември 2018 г.

Доброволчество или една достойна кауза!

Младши посланиците на Спортно училище - град Велико Търново през този топъл ноемврийски ден се събраха в парка "Майка България", за да обсъдят доброволческата си кауза за Коледа. Старши посланик М. Петърчева ги започна с историята на доброволчеството. Младши посланиците разгледаха доброволчеството като възможност активно да участват в промяната на общността, средата, организацията.
Каузите винаги могат да са различни и в тях трябва да си активен. И да са от сърце!






У нас най-предпочитани са доброволчески акции в социалната сфера, подпомагането на деца, семейства и възрастни хора в риск, центрове за хора с увреждания и т.н. Младши посланиците бяха разделени на 4 групи, които предложиха доброволчески казуси за Коледа.







От 4 предложения на всички най-много допадна предложението на младши посланик Дияна Консулова, която предложи да се организира доброволческа кампания за популяризиране на идеята за осиновяване на кучета от Общински приют за безстопанствени кучета  Велико Търново. 
От 10.09.2015 г. функционира приют за безстопанствени животни, собственост на Община В. Търново с капацитет до 80 кучета.
Младши посланиците решиха през идващата седмица да посетят приюта и да се срещнат с управителката, за да разберат повече за кучетата и да оформят своята благотворителна кауза в действие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...