вторник, 13 ноември 2018 г.

Отбелязваме Световния ден на добротата – 13 ноември - с кампанията "Шаро търси дом"


Част от младшите посланици на Спортно училище – град Велико Търново отбелязаха Световния ден на добротата по нестандартен начин – с посещение на Общинския приют за безстопанствени кучета.
Преди това със старши посланиците М. Петърчева и В. Маркова те се запознаха защо на  13 ноември  се отбелязва Световният ден на добротата.
Световният ден на добротата (World Kindness Day), според Уикипедия,  се отбелязва всяка година на 13 ноември в много страни по целия свят повече от десетилетие.

Денят се отбелязва във връзка с това, че на 13 ноември  1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение на добротата... На конференцията се приема „Декларация на добротата“. Целта е да се забрави самолюбието, да се помисли за другите около нас, да се забравят расовите, половите и религиозните различия. Всички хора живеят в един свят и да мислят за мира, съвместното съжителство и щастието.

Младши посланиците се срещнаха с управителката на приюта – г-жа Глория Христова, което им разказа колко трудно се осигурява стопанин на кучетата и че трябва повече хора да научат как могат да си осиновят бездомно куче.

Водени от тази идея младши посланиците си направиха фотосесия с кучета, чакащи своя ден за любящ стопанин. Спонтанно възникна и името на кампанията „Шаро търси дом“.


Младши посланик Ивелин Иванов предложи да се направи календар за 2019 година за тази кампания, за да популяризира осиновяването на нерасови, бездомни кучета от Общинския приют.
Младши и старши посланиците с посещението си при безстопанствените кучета показаха, че са част от милиони хора по света, които искат да направят света по-добро място заради самата доброта.

https://www.dnesbg.com/obshtestvo/utchenitsite-ot-sportnoto-utchilishte-zapotchnaha-kampaniya-vsharo-tarsi-domv.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...