четвъртък, 22 ноември 2018 г.

Изложба за Европейската седмица за намаляване на отпадъците - 2018

Младши посланиците  на Спортно училище - град Велико Търново организираха изложба за Европейската седмица за намаляване на отпадъците - 2018 като преди това се регистрираха за участие на сайта http://bamee.org/, защото споделят идеята на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО - EWWR), която цели популяризиране концепцията за намаляване на отпадъците през цяла една седмица на територията на цяла Европа и извън нея.

За целта бяха изработени оригинални предмети от отпадъци, за да се покаже, че доста от тях могат да се използват ефективно повторно.


Експонатите са наистина уникални и посетителите на изложбата се възхитиха на тях.




Така младши посланиците подкрепиха кампанията на ЕСНО, която има за цел да насърчи устойчиви дейности за предотвратяване образуването на отпадъци в цяла Европа, да се повиши информираността на хората за намаляване на отпадъците в ЕС.
Особена благодарност младши посланиците изказаха на учителката по физика - г-жа Виктория Симеонова, която координираше цялата кампания по създаване на експонатите за изложбата.




Над 32 креативни предмета от отпадъци бяха представени. На изложбата имаше оригинален пясъчен часовник от пластмасови шишета, свещници, вази, сувенири от непотребна пластмаса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...