сряда, 31 октомври 2018 г.

Младежки дебат „Накъде отива Европа?

Младши и старши посланиците след покана от Бюрото на Европейския парламент в България  участваха в младежкия дебат „Накъде отива Европа?“във Велико Търново на 31 октомври 2018 г., сряда, от 14.00 ч. в залата на Община Велико Търново.


В събитието участваха членовете на Европейския парламент г-жа Ева Майдел (ЕНП) и г-н Светослав Малинов (ЕНП) и доц. д-р Иво Инджов, преподавател в Катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Модератор на дебата беше Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

В този дебат се дискутираха предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план като Брекзит, многогодишната финансова рамка, младежката заетост, дезинформацията, предстоящите избори за Европейски парламент и други актуални теми от европейския дневен ред.
Дебатът премина емоционално, с много въпроси, времето почти не стигна, защото темата бе много интересна.

Младши посланиците се представиха на г-жа Ева Майдел и я поканиха да ги посети в Спортно училище - град Велико Търново, за да спортуват и дискутират по теми за младежката активност и ЕС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...