вторник, 8 декември 2020 г.

Уебинар за старши посланици 2020

В края на ноември началото на декември се проведоха два семинара за нови и действащи старши посланици в Zoom - 3о ноември и 7 декември.

В тях се включиха старши посланик Мирослава Петърчева и Християн Русев, който е нов, на мястото на старли посланик Валя Маркова, защото тя е заета със съдийска дейност. Приветствие към участниците изнесе Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕПБяха представени всички новости в Програмата за училища ‒ посланици на ЕП: 3-годишен цикъл, електронен европейски кът, европейска платформа за училища посланици, затворена национална платформа за отчетни цели, е-Twinning, Училище на месеца, месечен бюлетин, сертификати.

А проф. Ингрид Шикова говори по европейски теми като дългосрочният европейски бюджет, Пактът за възстановяване, Зелената сделка, Цифрова Европа, Конференция за бъдещето на Европа;


След това бяха задавани въпроси по тези теми на Андрей Ковачев (ЕНП) и Петър Витанов (С§Д),членове на Европейския парламент , които са свързани с ЕС и ЕП.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...