четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Европейска седмица на професионалните умения 2020

Европейската седмица на професионалните умения - 2020 г., младши посланици те от 12 клас Дияна Консулова и Никола Гавраиловна Европейския парламент в Спортно училище отбелязаха  като представиха онлайн професията помощник-треньор, с която завършват своето образование в пред по-малките ученици от 7-те класове в училище във връзка с тяхното бъдещо професионално ориентиране. Основната задача на помощник-треньора е чрез тренировъчни занимания да подготви, възпита и доведе спортуващите до положителни резултати.

В трудовата си дейност помощник-треньорът използва и създава определени средства и методи на тренировка: физически упражнения, игри, различни видове спорт, дава знания, изгражда двигателни умения и навици в рамките на дадените му от треньора правомощия. Помощник-треньорът работи със специфични за неговия спорт съоръжения, уреди, тренажори, екипировка на състезателите. 

Държавен образователен стандарт за придобиване на квалификация по професията „Помощник-треньор“ http://www.mon.bg/- ДОС за придобиване на професионална квалификация по професии

 


Поради дистанционното обучение те направиха виртуален обзор на професията като изготвиха Панорама на професионалното образование на тема "Помощник-треньор и водивете спорт в моето училище". Така те демонстрираха своята увереност, че са избрали насока на професионалното си развитие и бъдеща спортна кариера.



Малко повече подробности. Европейската седмица на професионалните умения 2020 г. ще се проведе по цифров път в целия Европейски съюз от 9 до 13 ноември 2020 г. Тя се организира от Европейската комисия в партньорство с Федералното министерство на образованието и научните изследвания на Германия, като част от германското председателство на Съвета на ЕС.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...