петък, 8 март 2019 г.

Разбират ли младите езика на Брюксел?


Старши и младши посланиците от Спортно училище - град Велико Търново на 8 март участваха в дебата на тема: „Разбират ли младите езика на Брюксел? в Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий",  залата на Библиотечно-информационния център.



Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, ръководителят на Информационното бюро на ЕП в България Теодор Стойчев и журналистът в „Дарик радио“ Кирил Вълчев  оригинално представиха  своите гледни точки за ЕП, Брюксел, младите хора и Брекзит, като засегнаха и темата за фалшивите новини и осведомеността на младите хора за ЕС. Модератор на дебата бе д-р Иван Иванов, преподавател във ВТУ. На срещата присъства и ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" проф. Христо Бонджолов.
Дебатът бе открит с приветствие на г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, с която после младши и старши посланиците имаха среша.



На дебата присъстваха студенти, ученици, медии и представители на различни институции от града.

Провокативна беше презентацията на г-н Кирил Вълчев, който разказа за ролята на медиите и как трябва да се реагира на фалшивите новини. Журналистът и водещият на предаването „Седмицата“ по  „Дарик радио“ сподели интересни моменти от своята професия.

В дискусията бяха засегнати различни теми, но акцентът падна върху фалшивите новини, Брекзит и ролята на ЕС.

Младши и старши посланиците се снимаха след дебата с вицепрезидента г-жа Ил. ИЙотова, разказаха за доброволческата си кампания за Приюта за кучета в града и й подариха своя календар Шаро търси дом.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...