петък, 21 декември 2018 г.

Коледата е възможна - коледно тържество в Дом за стари хора "Венета Ботева"

Част от младшите посланици  и старши посланиците от Спортно училище - град Велико Търново посетиха Дом за стари хора „Венета Ботева” във Велико Търново. за да се включат в тяхното коледно тържество.



Това е  специализирана институция за предоставяне на социални услуги извън общността с отделение за лежащо болни за 130 души.





Специален гост на тържеството беше г-жа Росица Димитрова, директор Дирекция "Социални дейности и здравеопазване", Община В. Търново.

Възрастните хора бяха организирали коледна програма, в която представиха коледни обичаи, различни танци и рецитираха стихове.

Тържеството беше мило и трогателно, защото някои от обитателите получиха затрогващи видео послания от своите деца, внуци и  правнуци от далечни страни.



Младши посланиците се включиха в програмата като подкрепиха традиционната инициатива на дома - "Сбъдни мечта". Те поздравиха директора на дома - г-жа Зорица  Радловска за празниците, разказаха за Програмата за училища посланици на ЕП, в която участват. после представиха кампанията ШАРО ТЪРСИ ДОМ и подариха от своите календари със снимки на кучета от Приюта за безстопанствени кучета в града.

Накрая всички се включиха в хорото и похапнаха от вкусната коледна пита и сладкиши, приготвени от бабите в дома.

След тържеството младши и старши посланиците проведоха разговор с директора на Дома - г-жа Зорица Радловска да бъдещи инициативи с възрастните хора. Бяха набелязани няколко дейности, които са обединят младите и по-възрастните хора, за да има ефективна дейност и много положителни моменти.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравей, Евроскола

Старши посланици Мирослава Петърчева и Христиан Русев от Спортно училище “Георги Живков”, Велико Търново пожелават на всички весела ваканция...